Hangop met fruit en bitterkoekjeskruimels

240 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukken. Doe ze in een steelpan met de suiker en 250 ml koud water. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur lager en laat 5-6 min. zacht koken. Voeg de cranberry's, de helft van de zure kersen of gedroogde cranberry's en alle bramen toe. Kook nog 8 min. of tot het fruit zacht is maar nog wel heel en het vocht is ingekookt tot een stroop. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  2. Zet een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in een paar min. goudbruin. Schep ze tijdens het roosteren regelmatig om. Doe ze in een kommetje en laat ze afkoelen. Voeg hier de rest van de zure kersen of de gedroogde cranberry's aan toe en verkruimel de koekjes erboven.

  3. Verdeel de hangop over 4 kommen, schep er wat fruit over bestrooi met de amandeltopping.

Gerelateerde recepten

Hangop met fruit en bitterkoekjeskruimels

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig