bewaar
Voorjaarsgroentesoep met erwten
Voorjaarsgroentesoep met erwten
bewaar

Voorjaarsgroentesoep met erwten

Maaltijdsoep zonder vlees of vis, maar mét ei en heel veel groenten.

20 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

mix voor boerengroentensoep

1½ liter

water

400 g

diepvries fijne soepgroente

200 g

verse doperwten

25 g

ongezouten roomboter

3

middelgrote eieren

3 stuks

bosui

1

vers stokbrood

200 g

zuivelspread light bieslook

Maaltijdsoep zonder vlees of vis, maar mét ei en heel veel groenten.

Aan de slag

1

Strooi de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg het water toe. Breng al roerend met een garde aan de kook.

2

Voeg de soepgroente en doperwten toe en kook de soep met de deksel schuin op de pan zachtjes 10 min. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan. Klop de eieren los met peper en zout. Bak van het eimengsel in 3 min. een omelet. Snijd intussen de bosui in ringetjes. Laat op een bord glijden en snijd de omelet in reepjes.

3

Voeg de omeletreepjes, van de bosui en peper toe aan de soep. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk het stokbrood met de zuivelspread. Strooi er de rest van de bosui over. Serveer de soep met het stokbrood.

variatietipSoep met een deegdeksel? Doe de soep in ovenvaste kommen, bestrijk de randen van elke kom met een beetje ei en leg er een plakje bladerdeeg op. Bestrijk ook het bladerdeeg met ei. Zet de kommen ca. 20 min. in de oven op 200 ºC tot het deeg goudbruin en gaar is.