bewaar
Champignonragout met groene asperges
Champignonragout met groene asperges
bewaar

Champignonragout met groene asperges

Dit snelle vegarecept is makkelijk te maken. De asperges blijven knapperig, de saus is heerlijk romig

15 min. bereiden
240waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

zonnebloemolie

900 g

aardappelschijfjes

500 g

diepvries groene asperges

400 g

champignons

25 g

ongezouten roomboter

1

bospaddenstoelenbouillontablet

200 g

zuivelspread bieslook light

2 tl

gedroogde tijm

Dit snelle vegarecept is makkelijk te maken. De asperges blijven knapperig, de saus is heerlijk romig

Aan de slag

1

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de houtachtige onderkant (3 cm) van de asperges. Snijd de champignons in kwarten.

3

Verhit de boter in een hapjespan en bak de asperges en champignons 6 min. op hoog vuur. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg de zuivelspread en tijm toe. Laat 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Schep af en toe om.

4

Serveer de ragout met de aardappelschijfjes.