Schnitzeltjes met tomaten-gorgonzolasaus

italiaans
hoofdgerecht
4 personen
3
90
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g tagliatelle (pasta)
- 500 g broccoli
- 400 g varkensschnitzel
- 2 el olijfolie
- 100 g gorgonzola (piccante, in blokjes)
- 1 blik pomodorini (tomaatjes, 425 ml)
- 2 tl gedroogde rozemarijn
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in water met eventueel wat zout in 6 min. beetgaar.
- Snijd de schnitzel in 8 stukken en bestrooi met peper en zout. Bak het vlees in de olie in 2 min. per kant bruin. Neem uit de pan. Bak de kaas 1 min. in het bakvet, tot deze begint te smelten. Roer de pomodorini erdoor en druk de tomaatjes met een spatel stuk. Leg het vlees in de tomatensaus en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met de rozemarijn en peper.
- Giet de pasta en broccoli af. Schep de pasta op 4 borden. Verdeel de schnitzeltjes met de saus erover. Serveer met de broccoli.
Tip:
Liever vis? Vervang de varkensschnitzel dan door kabeljauwfilet.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 57 g
- vet 17 g