Tagliatelle met geroosterde paprika en gorgonzolasaus

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g tagliatelle (pasta)
- 3 el olijfolie
- 1 courgette (in plakken)
- 1 pot geroosterde paprika's (465 g)
- 1 tl tijm
- 2 maal 150 g gorgonzola (of gormas (gorgonzola met mascarpone))
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tagliatelle beetgaar koken. In koekenpan olie verhitten en courgette in 3-4 min. bakken. Paprika's afgieten en in brede repen snijden. Courgette op warm bord scheppen en bestrooien met tijm, zout en peper. Onder aluminiumfolie warm houden. Paprika 1 min. in koekenpan bakken. Tagliatelle in vergiet laten uitlekken, beetje kookvocht opvangen. Gorgonzola in pastapan laten smelten, saus verdunnen met kookvocht. Tagliatelle en paprikarepen erdoor scheppen en geheel goed doorwarmen. Courgette over vier borden verdelen. Tagliatelle met saus erop scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 765 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 74 g
- vet 39 g