Rozemarijnzalm met salade

mediterraan
hoofdgerecht
4 personen
3
87
Advertentie
Ingrediënten
- 350 g zalmfilet
- 4 el dijonnaise (mosterdmayonaise, potje 200 g)
- 50 g geraspte jonge kaas (zakje 175 g)
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 2 el olijfolie
- 1 duopak krieltjes (800 g)
- 500 g tomaten (in partjes)
- 1 rode ui (in ringen)
Keukenspullen
- ovenschaal (18 x 24 cm), ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalmfilet in de ovenschaal en bestrijk met 2 el dijonnaise. Meng de kaas met de rozemarijn en peper. Strooi de kaas over de zalmfilet. Bak de zalmfilet in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. gaar.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar. Meng in een schaal de rest van de dijonnaise met 1 el water. Schep de tomaten en uienringen erdoor. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de zalm over 4 borden. Schep de krieltjes erbij en serveer met de salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 39 g
- vet 27 g