bewaar
Kabeljauw, kruidige krieltjes & bietensalade
Kabeljauw, kruidige krieltjes & bietensalade
bewaar

Kabeljauw, kruidige krieltjes & bietensalade

Een AGV'tje, maar dan staat de V voor vis.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

2 personen

260 g

kabeljauw 2 porties

2 el

dijonnaise

500 g

krieltjes

50 g

kappertjes

400 g

geraspte bieten

40 g

veldsla

7½ g

dille

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Een AGV'tje, maar dan staat de V voor vis.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de vis in de ovenschaal en bestrijk beide kanten met de de helft van de Dijonnaise. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

2

Halveer ondertussen de krieltjes in de lengte en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Meng een eetlepel per persoon kappertjesvocht met de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep er voorzichtig de veldsla door. Snijd de dille fijn.

3

Giet de krieltjes af. Meng met de kappertjes, dille en de rest van de Dijonnaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de vis, dillekrieltjes en bietensalade over de borden en serveer direct.