bewaar
Courgetterolletjes met kabeljauw en antiboise
Courgetterolletjes met kabeljauw en antiboise
bewaar

Courgetterolletjes met kabeljauw en antiboise

Courgette en vis: een hele goede match!

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

1

sjalot

300 g

kabeljauw

90 g

koelverse pestospread

2

courgette

4 el

traditionele olijfolie

3

Tasty Tom trostomaten

10 g

verse peterselie

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Courgette en vis: een hele goede match!

Aan de slag

1

Pers de citroen uit. Snipper de sjalot. Snijd de kabeljauw in 20 stukjes en schep om met de pesto en 1 el citroensap. Laat de kabeljauw 20 min. afgedekt in de koelkast marineren.

2

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Bestrijk de courgette met 2 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette in porties 3 min. Keer halverwege.

3

Snijd voor de antiboise de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de peterselie fijn. Meng de tomaten met de peterselie, sjalot, kappertjes, 2 el citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Neem de kabeljauw uit de koelkast en verhit een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur. Schep de kabeljauw met de marinade in de pan en bak in 5 min. op laag vuur gaar.

5

Leg de kabeljauwstukjes op de courgettelinten en rol op. Schep er wat antiboise op en serveer de rest ernaast.

tip

combinatietipLekker met een groene salade van rucola, tuinerwten, citroenolijfolie en verkruimelde feta.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.