bewaar
Hereford burgers met bietensalade en peterseliekrieltjes
Hereford burgers met bietensalade en peterseliekrieltjes
bewaar

Hereford burgers met bietensalade en peterseliekrieltjes

De burger: daar wil je je tanden wel in zetten!

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

krieltjes

2 stuks

Hereford burger

2 el

traditionele olijfolie

1

sjalot

½

komkommer

150 g

rauwkost bieten julienne

50 g

kappertjes

60 g

mosterd-dilledressing

1 teen

knoflook

10 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • grillpan

De burger: daar wil je je tanden wel in zetten!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Halveer ondertussen de grote krieltjes. Voeg zodra het water kookt de krieltjes en eventueel zout toe en kook in 15 min. gaar.

2

Bestrijk ondertussen de burgers met de helft van de olie en gril in ca. 16 min. in de grillpan gaar. Keer halverwege.

3

Maak ondertussen de sjalot schoon en snipper deze. Was de halve komkommer, snijd eerst in plakjes en dan in reepjes. Meng de sjalot met de komkommer door de biet in een kom. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op. Voeg de kappertjes en de dressing toe aan de salade en breng op smaak met peper, eventueel zout en extra vocht van de kappertjes.

4

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Giet de krieltjes af en schep om met de rest van de olie, de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Serveer de krieltjes met de burgers en de salade.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hereford burgers met bietensalade en peterseliekrieltjes

De burger: daar wil je je tanden wel in zetten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig