Ge­gril­de kip met pe­ter­se­lie­kriel­tjes en broc­co­li­gra­tin

Aardappelen, kip, groente: altijd een goed idee

(3) waardeer
hoofdgerecht Aardappelen, kip, groente: altijd een goed idee 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de broccoli met eventueel zout in 4 min. beetgaar. Boen ondertussen de krieltjes schoon. Kook de ongeschilde krieltjes met eventueel zout in 12 min. gaar. Giet de broccoli af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kaas en gratineer ca. 10 min. boven in de oven.
  2. Meng ondertussen de kiphaasjes met 1/3 van de olie, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de peterselie fijn. Meng de rest van de olie met de azijn, mosterd, sjalotten en peterselie tot een dressing. Giet de krieltjes goed af en meng met de dressing. Verdeel de kip, krieltjes en broccoli over de borden. Breng op smaak met peper.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 04 - Zon op je bord , Allerhande Box Week 5 2018 , Allerhande Box Week 26 2018 , Receptkaart 2019 week 17-18

Gegrilde kip met peterseliekrieltjes en broccoligratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip met pe­ter­se­lie­kriel­tjes en broc­co­li­gra­tin

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 800 g broccoliroosjes

Kook de broccoli met eventueel zout in 4 min. beetgaar.

3
3
  • 1 kg krieltjes

Boen ondertussen de krieltjes schoon. Kook de ongeschilde krieltjes met eventueel zout in 12 min. gaar.

4
4
  • 40 g Parmigiano Reggiano-poeder

Giet de broccoli af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de kaas en gratineer ca. 10 min. boven in de oven.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 450 g kiphaasjes
  • 3 tl Italiaanse kruiden

Meng ondertussen de kiphaasjes met de olie, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 2 sjalotten
  • 30 g verse platte peterselie
  • 2 el milde olijfolie
  • ½ el natuurazijn
  • 1 tl dijonmosterd

Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de peterselie fijn. Meng de rest van de olie met de azijn, mosterd, sjalotten en peterselie tot een dressing.

7
7

Giet de krieltjes goed af en meng met de dressing. Verdeel de kip, krieltjes en broccoli over de borden. Breng op smaak met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.