bewaar
Wildwestrijst
Wildwestrijst
bewaar

Wildwestrijst

Dit gerecht doet zijn naam eer aan door de spannende smaakcombinaties.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
45 min. wachten
306waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

25 g

verse bieslook

1

verse pompoen

275 g

meergranenrijst

4 el

zonnebloemolie

400 g

chilibonen in blik

3 el

gedroogde cranberry's

1½

groentebouillontablet

750 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Dit gerecht doet zijn naam eer aan door de spannende smaakcombinaties.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de uien en snijd de bieslook fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in stukjes van 1 cm.

2

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, cranberry's, vekruimelde bouillontabletten en heet water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken.

3

Vet de ovenschaal in. Schep de rijst, bonen en pompoen in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en stoof in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Neem de schaal uit de oven, schep de bieslook erdoor en strooi er eventueel nog wat overheen.

variatietipBak voor extra pit met de ui 1 fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten mee.

Wildwestrijst

Instructievideo - 02:16 min.