Wildwestrijst
Dit gerecht doet zijn naam eer aan door de spannende smaakcombinaties.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode uien
- 25 g verse bieslook
- 1 verse pompoen
- 275 g meergranenrijst (pak 275 g)
- 4 el zonnebloemolie
- 400 g chilibonen in blik
- 3 el gedroogde cranberry's (zak 250 g)
- 1½ groentebouillontablet
- 750 ml kraanwater
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de uien en snijd de bieslook fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in stukjes van 1 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, cranberry's, vekruimelde bouillontabletten en heet water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken.
- Vet de ovenschaal in. Schep de rijst, bonen en pompoen in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en stoof in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Neem de schaal uit de oven, schep de bieslook erdoor en strooi er eventueel nog wat overheen.
variatietip:
Bak voor extra pit met de ui 1 fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten mee.

Wildwestrijst
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 78 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.125 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Wildwestrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wildwestrijst

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

- 2 rode uien
- 25 g verse bieslook
Snipper de uien en snijd de bieslook fijn.

- 1 verse pompoen
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in stukjes van 1 cm.

- 275 g meergranenrijst
- 2 el zonnebloemolie
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee.
Tip: Bak voor extra pit met de ui 1 fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten mee.

- 400 g chilibonen in blik
- 3 el gedroogde cranberry's
- 1½ groentebouillontablet
- 750 ml kraanwater
Voeg de bonen, cranberry's, verkruimelde bouillontabletten en het hete water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken.

- 2 el zonnebloemolie
Vet de ovenschaal in. Schep de rijst, bonen en pompoen in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en stoof in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.

Neem de schaal uit de oven, schep de bieslook erdoor en strooi er eventueel nog wat overheen. Bon appétit!
variatietip:
Bak voor extra pit met de ui 1 fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten mee.