bewaar
Rainbow traybake van Estée Strooker
Rainbow traybake van Estée Strooker
bewaar

Rainbow traybake van Estée Strooker

Wát een kleuren. Maar het ziet er echt niet alleen mooi uit, het smaakt ook nog eens héél goed.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 takjes

verse rozemarijn

110 g

ongezouten walnoten

3 tenen

knoflook

1 tl

gemalen kaneel

75 g

paneermeel

300 g

linzen in blik

2

middelgrote eieren

½

rodekool

600 g

ovengroente pompoen, spruit, rode ui

100 g

gedroogde cranberry's

45 g

ansjovisfilets in olie in blik

40 g

ongezouten roomboter

1 tl

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Wát een kleuren. Maar het ziet er echt niet alleen mooi uit, het smaakt ook nog eens héél goed.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de blaadjes van 3/5 van de rozemarijn fijn, hak de walnoten en snijd de knoflook fijn. Mix de helft van de walnoten, de knoflook, kaneel, een snuf zout, het paneermeel en de rozemarijn. Giet de linzen af en doe ze in een kom. Meng de eieren en de walnotenmix erdoor en draai ca. 12 balletjes van het mengsel.

2

Snijd de rodekool in plakken van ca. 1 cm en laat de kern zitten. Zo krijg je mooie ronde schijven. Verdeel het bakpapier over de bakplaat. Verdeel de plakken rodekool op de bodem en bestrooi ze met peper en zout.

3

Verdeel de ovengroente over de bakplaat samen met de balletjes. Verdeel daarna de cranberry’s en de rest van de walnoten erover. Verdeel de ansjovisfilets en 1½ el olie (bij 4 personen) uit het blikje over de bakplaat.

4

Snijd de boter in klontjes en verdeel gelijk over de tray. Bestrooi alles met de paprikapoeder en rest van de takjes rozemarijn. Bak de rainbow tray ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

combinatietipJe kunt de groente ook kort opbakken en twee eitjes doorheen klutsen. Serveer het met rijst en je hebt een voedzame en supersnelle maaltijd.

combinatietipGril wat Turks brood of een pita en vul deze met de koolsalade en wat linzenballetjes. Maak er een fris yoghurtsausje bij. Zo heb je een left-over variant op een heerlijk broodje falafal.

combinatietipSnijd de kool die je overhoudt in kleinere stukjes en mix het samen met wat rucola en de overgebleven nootjes, groente en cranberry’s in het bakblik. Maak een dressing van 1 el azijn en 1 el mayonaise en verdeel over de koolsalade. Verdeel er eventueel nog wat verse fijngesneden kruiden doorheen.

Rainbow traybake van Estée Strooker

Instructievideo - 02:00 min.