Wen­tel­teef­jes van vol­ko­ren­be­schuit van Es­tée Stroo­ker

Estée Strooker ging de Allerhande-keuken in voor deze wentelteefjes waar geen brood bij komt kijken.

(0) waardeer
hollands ontbijt Estée Strooker ging de Allerhande-keuken in voor deze wentelteefjes waar geen brood bij komt kijken. 6 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kluts de eieren samen met de melk, ⅓ van de kaneel en wat zout los in een kom. Wel de beschuiten in het melkmengsel en zorg dat ze de mogelijkheid hebben zich goed vol te zuigen. Laat de wentelteefjes dus minimaal 10 minuten in het melkmengsel liggen.
  2. Verwarm een koekenpan met de roomboter. Laat de boter smelten en wacht tot de grote bellen verdwenen zijn. Haal de doordrenkte beschuiten voorzichtig met een spatel uit de kom. Bak ze tot ze aan één kant een krokant bruin korstje hebben gekregen en draai ze dan pas om. Bak ze ook aan de andere kant krokant.
  3. Meng ondertussen de suiker met de rest van de kaneel en serveer bij de wentelteefjes.

serveertip:

Hoe meer kaneelsuiker, hoe beter. Dan zijn ze het allerlekkerst.

kookstaptip:

Estée: "Ik vind het niet belangrijk dat de wentelteefjes heel blijven. Stiekem is het bij dit recept zo dat hoe lelijker ze eruit zien hoe lekkerder ze zijn. En als je de beschuiten heel hebt kunnen houden, weet je bijna zeker dat ze niet genoeg melk hebben opgenomen."

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Wentelteefjes van volkorenbeschuit van Estée Strooker

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wen­tel­teef­jes van vol­ko­ren­be­schuit van Es­tée Stroo­ker

1
1
  • 2 middelgrote eieren
  • 400 ml volle melk
  • ½ tl gemalen kaneel

Kluts de eieren samen met de melk, de kaneel en wat zout los in een kom.

2
2
  • 6 volkoren beschuiten

Wel de beschuiten in het melkmengsel en zorg dat ze de mogelijkheid hebben zich goed vol te zuigen.

3
3

Laat de wentelteefjes dus minimaal 10 minuten in het melkmengsel liggen.

4
4
  • 20 g ongezouten roomboter

Verwarm een koekenpan met de roomboter. Laat de boter smelten en wacht tot de grote bellen verdwenen zijn.

5
5

Haal de doordrenkte beschuiten voorzichtig met een spatel uit de kom.

6
6

Bak ze tot ze aan één kant een krokant bruin korstje hebben gekregen en draai ze dan pas om. Bak ze ook aan de andere kant krokant.

7
7
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g kristalsuiker

Meng ondertussen de suiker met de rest van de kaneel en serveer bij de wentelteefjes.

serveertip:

Hoe meer kaneelsuiker, hoe beter. Dan zijn ze het allerlekkerst.

kookstaptip:

Estée: "Ik vind het niet belangrijk dat de wentelteefjes heel blijven. Stiekem is het bij dit recept zo dat hoe lelijker ze eruit zien hoe lekkerder ze zijn. En als je de beschuiten heel hebt kunnen houden, weet je bijna zeker dat ze niet genoeg melk hebben opgenomen."

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.