Zwartebonenchili met kip
De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, zó trots zijn ze op hun zwarte bonen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g kipfilet
- 1 prei
- 300 g zilvervliesrijst
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl gemalen komijn
- 800 g gepelde tomaten in blik
- 400 g zwarte bonen in chilisaus (blik 400 g)
- 300 g mais in blik (uitgelekt)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de kip in blokjes. Was de prei en snijd in ringen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 3 min. rondom aan. Voeg de prei toe en bak 2 min.
- Voeg de komijn en tomaat toe. Druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel plat. Stoof de kip met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.
- Voeg de bonen en mais toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
combinatietip:
Lekker om te dippen: serveer een kleinere portie rijst (200 g) en doe er 4 geroosterde sneetjes maisbrood bij.

Prei wassen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 84 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Zwartebonenchili met kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zwartebonenchili met kip
- 300 g kipfilet
- 1 prei
- 300 g zilvervliesrijst
- 2 el zonnebloemolie
Snijd de kip in blokjes. Was de prei en snijd in ringen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 3 min. rondom aan. Voeg de prei toe en bak 2 min.
- 1 tl gemalen komijn
- 800 g gepelde tomaten in blik
Voeg de komijn en tomaat toe. Druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel plat. Stoof de kip met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.
- 400 g zwarte bonen in chilisaus
- 300 g mais in blik
Voeg de bonen en mais toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
combinatietip:
Lekker om te dippen: serveer een kleinere portie rijst (200 g) en doe er 4 geroosterde sneetjes maisbrood bij.