Dandan-noe­dels met ge­hakt en pak­soi

De van oorsprong uit Sichuan afkomstige dàndàn-noedels (dandanmian) maak je met gehakt, sesam en chili olie.

(321) waardeer
chinees hoofdgerecht De van oorsprong uit Sichuan afkomstige dàndàn-noedels (dandanmian) maak je met gehakt, sesam en chili olie. 4 personen
4 321

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een steelpan de zonnebloemolie met de chilivlokken aan de kook. Zet het vuur uit, voeg de 5 spice toe en laat 5 min. trekken.
  2. Snijd ondertussen een stukje van de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi in kwarten. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringen. Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Roer een dressing van de chili-olie, sojasaus, tahin en het water.
  4. Roerbak het gehakt in een droge wok of koekenpan in ca. 8 min. rul. Voeg de honing toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de gember en knoflook toe en bak 2 min. Voeg de paksoi toe, zet het vuur hoog en bak nog 2 min.
  5. Voeg de noedels toe. Giet de dressing erover en meng zodat alle noedels een laagje dressing krijgen. Verdeel de noedels over de kommen en bestrooi met de bosui.

serveertip:

Tahin en honing over? Smeer de tahin op geroosterd brood en besprenkel met honing. Lekker met wat zeezout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Dandan-noedels met gehakt en paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dandan-noe­dels met ge­hakt en pak­soi

1
1
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 tl chilivlokken

Breng in een steelpan de zonnebloemolie met de chilivlokken aan de kook.

2
2
  • 1 tl Euroma by Jonnie Boer Chinese 5 spice

Zet het vuur uit, voeg de 5 spice toe en laat 5 min. trekken.

3
3
  • 4 struiken Shanghai paksoi

Snijd ondertussen een stukje van de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi in kwarten.

4
4
  • 2 cm verse gember

Schil de gember en snijd fijn.

5
5
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

6
6
  • 2 bosuitjes

Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringen.

7
7
  • 250 g Go-Tan egg noodles

Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 4 el sojasaus
  • 2 el Souq tahina
  • 4 el water

Roer een dressing van de chili-olie, sojasaus, tahin en het water.

9
9
  • 300 g half-om-halfgehakt

Roerbak het gehakt in een droge wok of koekenpan in ca. 8 min. rul.

10
10
  • 1 el honing

Voeg de honing toe en roerbak 1 min. mee.

11
11

Voeg de gember en knoflook toe en bak 2 min.

12
12

Voeg de paksoi toe, zet het vuur hoog en bak nog 2 min.

13
13

Voeg de noedels toe.

14
14

Giet de dressing erover en meng zodat alle noedels een laagje dressing krijgen.

15
15

Verdeel de noedels over de kommen en bestrooi met de bosui.

serveertip:

Tahin en honing over? Smeer de tahin op geroosterd brood en besprenkel met honing. Lekker met wat zeezout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.