bewaar
Chicken parmigiana
Chicken parmigiana
bewaar

Chicken parmigiana

Malse kipfilet met een knapperig Parmezaankorstje uit de oven, in tomatensaus en onder een laag smeltende mozzarella.

35 min. bereiden
15 min. oventijd
15 min. wachten
1096waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

vastkokende aardappel

1 snee

witbrood

100 g

Parmigiano Reggiano

1

middelgroot ei

2 el

tarwebloem

345 g

kipfilethaasjes

5 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

350 g

tomato frito

1 bol

mozzarella

2 tenen

knoflook

15 g

verse tijm

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Malse kipfilet met een knapperig Parmezaankorstje uit de oven, in tomatensaus en onder een laag smeltende mozzarella.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook de aardappelen 10 min. in water met zout en giet af.

2

Rooster ondertussen het brood en verkruimel het boven een diep bord. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan het brood. Klop in een ander diep bord het ei los met een vork. Doe de bloem in een derde bord. Bestrooi de kip met peper en zout en wentel achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.

3

Verhit olie in de koekenpan. Bak de kip in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Meng de tomatensaus en de tomatenblokjes in een ovenschaal en leg de kip erop. Snijd de mozzarella in plakken en leg ze op de kip. Bak ca. 15 min. in de oven.

4

Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan, fruit de knoflook 1 min. en voeg de tijm en aardappelen toe. Bak in 15 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep om.

variatietipVervang de kipfilet door filetlapjes à la minute voor een parmigiana met varkensvlees.