Chic­ken par­me­s­an

Italiaans-Amerikaanse klassieker die het proberen waard is.

(0) waardeer
italiaans hoofdgerecht Italiaans-Amerikaanse klassieker die het proberen waard is. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller
  • vershoudfolie
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de takjes tijm 1 min. Voeg de polpa toe en laat op middelhoog vuur 20-25 min. zonder deksel op de pan inkoken. Schep af en toe om.
  2. Doe ondertussen de bloem met wat peper en zout in een diep bord en meng door elkaar. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie zo fijn mogelijk. Klop de eieren los in een ander diep bord en meng de helft van de Parmezaan, de peterselie en de uienpoeder erdoor. Bestrooi met peper en zout. Doe de panko in een 3e diep bord.
  3. Snijd de kipfilets overlangs doormidden, zodat je gelijke stukken hebt. Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een deegroller tot 1 cm dik. Wentel de kipfilets eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het eimengsel. Druk ze vervolgens stevig rondom in de panko. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  4. Snijd ondertussen de mozzarella in gelijke plakken. Verwijder de tijm uit de tomatensaus. Verdeel de kipschnitzels over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel achtereenvolgend de tomatensaus, plakjes mozzarella en parmezaan erover. Zet de kipfilets onder de grill totdat de mozzarella smelt.

combinatietip:

Serveer er voor een volledig hoofgerecht wat spaghetti en een salade van rucola, tomaatjes, rode ui, olijven en balsamico bij.

serveertip:

Lekker met extra peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
juli-augustus 2019

Chicken parmesan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chic­ken par­me­s­an

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 3 takjes verse tijm

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de takjes tijm 1 min.

2
2
  • 400 g Mutti polpa in blik

Voeg de polpa toe en laat op middelhoog vuur 20-25 min. zonder deksel op de pan inkoken. Schep af en toe om.

3
3
  • 30 g tarwebloem

Doe ondertussen de bloem met wat peper en zout in een diep bord en meng door elkaar.

4
4
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 5 g verse krulpeterselie

Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie zo fijn mogelijk.

5
5
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 tl uienpoeder

Klop de eieren los in een ander diep bord en meng de helft van de Parmezaan, de peterselie en de uienpoeder erdoor. Bestrooi met peper en zout.

6
6
  • 60 g panko

Doe de panko in een 3e diep bord.

7
7
  • 320 g kipfilets

Snijd de kipfilets overlangs doormidden, zodat je gelijke stukken hebt.

8
8

Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een deegroller tot 1 cm dik.

9
9

Wentel de kipfilets eerst door de bloem en schud het teveel aan bloem af. Haal vervolgens door het eimengsel.

10
10

Druk ze vervolgens stevig rondom in de panko.

11
11
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

12
12
  • 125 g mozzarella

Snijd ondertussen de mozzarella in gelijke plakken.

13
13

Verwijder de tijm uit de tomatensaus.

14
14

Verdeel de kipschnitzels over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel achtereenvolgend de tomatensaus, plakjes mozzarella en parmezaan erover.

15
15

Zet de kipfilets onder de grill totdat de mozzarella smelt.

combinatietip:

Serveer er voor een volledig hoofgerecht wat spaghetti en een salade van rucola, tomaatjes, rode ui, olijven en balsamico bij.

serveertip:

Lekker met extra peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.