Pa­tat in een punt­zak met spe­ci­a­le saus­jes

(23) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Voor patat: Laat de oven warm worden en kijk op de zak hoe je de patat in de oven klaarmaakt. Terwijl de patat in de oven ligt, kun jij één van de sausjes gaan maken!
  2. Voor sausje speciaal: Snij 1 kleine ui in zo klein mogelijke stukjes. Snijd 2 augurken ook in heel kleine stukjes. Mix ze samen met 8 eetlepels ketchup.
  3. Voor knoflooksausje met bieslook: Stap 1. Doe 4 eetlepels crème fraîche en 4 eetlepels halvanaise in een kom en roer ze door elkaar.
  4. Stap 2. Knip 15 gram verse bieslook boven de kom in kleine stukjes. Pel de schil van 2 tenen knoflook en pers de knoflook in een knoflookpers. Doe dat ook in de kom. Roer alles door elkaar.

Tip:

Een patatzak maak je van een stuk gewoon papier en een stuk bakpapier. Ze moeten even groot zijn. Leg ze op elkaar, het bakpapier boven, en rol ze dan samen schuin op. De bedoeling is dat je zo de vorm van een patatzak krijgt. Plak de uiteinden vast met stukjes plakband.

video

Pa­tat­zak vou­wen

allerhande-kids - 00:55 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.