bewaar
Regenbooggroenten
Regenbooggroenten
bewaar

Regenbooggroenten

20 min. bereiden
40 min. wachten
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

1

courgette

2

paprika's

2 tenen

knoflook

1 tl

grof zeezout

gemalen

chilipeper

4 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snij de aubergine in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de courgette.

3

Snij de paprika's doormidden. Trek de steel eraf, en snij het wit met de zaadjes eruit. Daarna snij je de paprika's in stukken.

4

Doe alles in de ovenschaal. Pel het schilletje van de knoflook en snij de knoflook in superdunne plakjes.

5

Doe de knoflook ook in de ovenschaal en doe er het zeezout bij en een heel klein beetje chilipeper.

6

Giet er 4 eetlepels olijfolie bij en hussel alles met een grote lepel door elkaar. Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven. En keer de groenten af en toe om.

7

Op het laatst prik je met een vork in de groenten. Als ze zacht zijn, haal je ze uit de oven. Eet ze lekker met aardappelen.

algemeenLekker bij vlees uit de grillpan, bijvoorbeeld hamburgers.

Hoe moet je snijden?

Instructievideo - 02:01 min.