bewaar
Ovengroenten zomer
Ovengroenten zomer
bewaar

Ovengroenten zomer

10 min. bereiden
40 min. oventijd
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

1

courgette

2

rode paprika's

2 tenen

knoflook

1 tl

gemalen chilipeper

1 tl

grof zeezout

4 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • ruime braadslede bekleed met bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groenten schoon en snijd ze in blokken van 1 ½ cm. Snijd de knoflook in plakjes.

2

Meng de groente in de braadslee met de knoflook, breng op smaak met chilipeper en zout en schep de olie erdoor. Zet de braadslee op het rooster in het midden van de oven. Rooster de groenten in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds 2 of 3 keer om.

tip

combinatietipLekker bij vlees van de barbecue of uit de grillpan.

bereidingstipGeen hetelucht! De hete lucht die bij de heteluchtstand door de oven circuleert, droogt de groenten uit. Zet de oven daarom op de conventionele stand.