bewaar
Romige kipragout
Romige kipragout
bewaar

Romige kipragout

30 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

750 g

groene asperges

1 schaal

kipfilet in blokjes

1

kippenbouillontablet

50 g

boter of margarine

60 g

bloem

1 pakje

Pan en Oven

100 g

zachte geitenkaas

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Asperges schoonmaken en in ca. 10 minuten gaarkoken. Kipfilet bestrooien met zout en peper. Bouillontablet oplossen in 500 ml kokend water. In pan boter verhitten, kip toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Bloem toevoegen, doorroeren en ca. 2 minuten verwarmen, niet bruin laten worden. Beetje bij beetje bouillon toevoegen totdat ragout ontstaat. Room toevoegen. Geitenkaas erboven verkruimelen en roeren tot kaas is gesmolten. Op smaak brengen met zout en peper. Rijst serveren met ragout en asperges.