Pikante ovenschotel
De oven kan je veel werk uit handen nemen. Neem deze ovenschotel, daar heb je geen omkijken naar.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el zonnebloemolie
- 400 g varkensreepjes
- 400 g Hollandse roerbakgroenten
- 450 g diepvries tuinerwten
- 520 g Indiase kerriesaus Korma (pot)
- 700 g aardappelschijfjes (duopak)
- 45 g amandelschaafsel (zakje)
- 100 ml koksroom (bakje)
Lekker erbij
Keukenspullen
- hoge glazen schaal (inhoud 2.5 liter)
Advertentie
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 °C. Verhit de olie in een wok en roerbak de varkensreepjes ca. 3 min. Voeg de groentemix toe en roerbak ca. 2 min.
- Doperwten toevoegen en nog ca. 2 min. roerbakken. Kerriesaus toevoegen en ca. 3 min. verhitten onder af en toe roeren. Kerrieschotel in ovenschaal scheppen. Aardappelschijfjes dakpansgewijs erop leggen. Bestrooien met amandelen. Room erover schenken.
- Schotel in midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 1.065 mg
- vezels 19 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pikante ovenschotel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pikante ovenschotel
Oven voorverwarmen op 200 °C.
- 2 el zonnebloemolie
- 400 g varkensreepjes
- 400 g Hollandse roerbakgroenten
- 450 g diepvries tuinerwten
- 520 g Indiase kerriesaus Korma
Doperwten toevoegen en nog ca. 2 min. roerbakken. Kerriesaus toevoegen en ca. 3 min. verhitten onder af en toe roeren.
- 700 g aardappelschijfjes
- 45 g amandelschaafsel
- 100 ml koksroom
Kerrieschotel in ovenschaal scheppen. Aardappelschijfjes dakpansgewijs erop leggen. Bestrooien met amandelen. Room erover schenken.
Schotel in midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.