bewaar
Magere varkensfricassee
Magere varkensfricassee
bewaar

Magere varkensfricassee

25 min. bereiden
122waarderingen

Ingrediënten

300 g

basmatirijst

2 el

olijfolie

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

1 schaal

varkensfiletlapjes à la minute

1 schaal

kastanjechampignons

1 bekertje

crème fraîche light

1 pak

tuinerwten extra fijn

1 bakje

basilicum

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 min. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak op hoog vuur 2 min. mee met de sjalot en knoflook. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Warm nog 2 min. door.

3

Kook ondertussen de tuinerwten 5 min. en schep ze door het vlees-champignonmengsel. Verdeel de rijst en fricassee (het vlees in de saus) over 4 borden en bestrooi met het basilicum.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.