Pen­ne met pom­poen en to­nijn

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Meng met de ui, 2 el olie en de azijn en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 30 min. in de oven. Schep tussendoor een keer om.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de bleekselderij en knoflook op laag vuur 10 min. Neem de pan van het vuur en meng de tonijn, kappertjes, olijven en tomaat erdoor. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Schep de pasta om met de pompoen en het tonijnmengsel. Bestrooi met de peterselie.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne met pompoen en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met pom­poen en to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf.

3
3

Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm.

4
4
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Meng de stukjes pompoen met de ui, olie en de azijn en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Zet ca. 30 min. in de oven. Schep tussendoor een keer om.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 4 bleekselderij
  • 2 tenen knoflook

Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de bleekselderij en knoflook op laag vuur 10 min.

7
7
  • 270 g tonijn in olie
  • 3 el kappertjes
  • 90 g zongerijpte Taggia-olijven
  • 250 cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten. Neem de pan van het vuur en meng de tonijn, kappertjes, olijven en tomaat erdoor.

8
8

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

9
9
  • 20 g peterselie

Schep de pasta om met de pompoen en het tonijnmengsel. Bestrooi met de peterselie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.