bewaar
Pastaschotel met kip in balsamico-tomatensaus
Pastaschotel met kip in balsamico-tomatensaus
bewaar

Pastaschotel met kip in balsamico-tomatensaus

Ook doordeweeks mag je best chic eten.

15 min. bereiden
164waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

cherrytomaten

2

uien

1 el

ongezouten roomboter

1 schaal

kipfilethaasjes

1½ el

balsamicoazijn

390 g

pastasaus basilicum

90 g

zongerijpte Taggia-olijven

250 g

verse pappardelle

10 g

verse platte peterselie

Ook doordeweeks mag je best chic eten.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel wat zout aan de kook. Halveer ondertussen de tomaten. Maak de uien schoon en snipper ze.

2

Verhit de boter in de hapjespan en bak de ui met peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomaten en kip toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur hoog, voeg de balsamicoazijn toe en kook 2 min.

3

Voeg de pastasaus en olijven toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Doe ondertussen de pasta in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de balsamico-tomatensaus. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Verdeel de pasta over borden.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

combinatietipLekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.