bewaar
Pastaschotel met kip in balsamico-tomatensaus
Pastaschotel met kip in balsamico-tomatensaus
bewaar

Pastaschotel met kip in balsamico-tomatensaus

Ook doordeweeks mag je best chic eten.

15 min. bereiden
166waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

cherrytomaten

2

uien

1 el

ongezouten roomboter

1 schaal

kipfilethaasjes

1½ el

balsamicoazijn

390 g

pastasaus basilicum

90 g

zongerijpte Taggia-olijven

250 g

verse pappardelle

10 g

verse platte peterselie

Ook doordeweeks mag je best chic eten.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel wat zout aan de kook. Halveer ondertussen de tomaten. Maak de uien schoon en snipper ze.

2

Verhit de boter in de hapjespan en bak de ui met peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomaten en kip toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur hoog, voeg de balsamicoazijn toe en kook 2 min.

3

Voeg de pastasaus en olijven toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Doe ondertussen de pasta in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de balsamico-tomatensaus. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Verdeel de pasta over borden.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
combinatietipLekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastaschotel met kip in balsamico-tomatensaus

Ook doordeweeks mag je best chic eten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig