bewaar
Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
bewaar

Pot-au-feu van kip met aardappelpuree

20 min. bereiden
30 min. wachten
186waarderingen

Ingrediënten

4

kippenpoten

2 el

olijfolie

1

ui

250 g

winterpeen

1

prei

1

courgette

1

kippenbouillontablet

2

laurierblaadjes

1 kg

aardappelen kruimig

100 ml

magere melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui 3 min. Voeg de peen, prei en courgette toe. Fruit 2 min. Voeg het bouillontablet, 350 ml water en de laurierblaadjes toe. Doe de kip erbij en breng aan de kook. Stoof op laag vuur in 30 min. gaar met de deksel half op de pan.

2

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en laat 2 min. uitdampen in de pan. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en roer met een garde de melk erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pot-au-feu met de aardappelpuree.

tip

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.