bewaar
Koud vlees met kappertjessaus
Koud vlees met kappertjessaus
bewaar

Koud vlees met kappertjessaus

15 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

groene paprika

½ teentje

knoflook

½

sjalotje

3 eetlepels

kappertjes

1 dl

mayonaise

1 eetlepel

mosterd

200 g

varkensfricandeau

100 g

achterham

100 g

salami

1

kropsla

zout en peper

Aan de slag

Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Kappertjes grof hakken. In kom mayonaise, mosterd, paprika, knoflook, ui en kappertjes door elkaar mengen. Fricandeau, ham en salami klein snijden. Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken. Helft in dunne reepjes snijden. Vlees en slareepjes luchtig door kappertjessaus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van sla op schaal leggen en vleesmengsel in midden scheppen. Serveren met patat frites of pasta.