Koud vlees met kappertjessaus

Advertentie
Ingrediënten
- ½ groene paprika
- ½ teentje knoflook
- ½ sjalotje
- 3 eetlepels kappertjes
- 1 dl mayonaise
- 1 eetlepel mosterd (bijv. Grey Poupon)
- 200 g varkensfricandeau (vleeswaar of restje koud vlees)
- 100 g achterham
- 100 g salami
- 1 kropsla
- zout en peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Kappertjes grof hakken. In kom mayonaise, mosterd, paprika, knoflook, ui en kappertjes door elkaar mengen. Fricandeau, ham en salami klein snijden. Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken. Helft in dunne reepjes snijden. Vlees en slareepjes luchtig door kappertjessaus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van sla op schaal leggen en vleesmengsel in midden scheppen. Serveren met patat frites of pasta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 2 g
- vet 31 g