Panna cotta met aardbeien

italiaans
nagerecht
4 personen
3
174
Advertentie
Ingrediënten
- 4 blaadjes witte gelatine
- ½ liter slagroom
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 500 g aardbeien
- 1 eetlepel poedersuiker
Keukenspullen
- kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Intussen in pan slagroom aan de kook brengen. Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Vormpjes dun invetten met olie. Panna cotta (= gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken. Poedersuiker erdoor roeren.
- Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Aardbeienpuree eromheen scheppen. Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 0 g