bewaar
Pan­na cot­ta met aardbeien
Pan­na cot­ta met aardbeien
bewaar

Pan­na cot­ta met aardbeien

20 min. bereiden
2 uur 15 min. wachten
174waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 blaadjes

witte gelatine

½ liter

slagroom

3 eetlepels

kristalsuiker

1 zakje

vanillesuiker

500 g

aardbeien

1 eetlepel

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl

Aan de slag

1

Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Intussen in pan slagroom aan de kook brengen. Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Vormpjes dun invetten met olie. Panna cotta (= gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken. Poedersuiker erdoor roeren.

2

Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Aardbeienpuree eromheen scheppen. Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren.