bewaar
Aardbeien in wijn
Aardbeien in wijn
bewaar

Aardbeien in wijn

15 min. bereiden
30 min. wachten
81waarderingen

Ingrediënten

200 g

kristalsuiker

½ fles

mousserende witte wijn

2 bakken

aardbeien

1 beker

slagroom

1 el

poedersuiker

1 bakje

munt

Aan de slag

1

Doe de kristalsuiker in een steelpan en voeg de helft van de prosecco toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur in ca. 6 min. inkoken tot het mengsel stroperig is. Roer de rest van de prosecco erdoor.

2

Maak ondertussen de aardbeien schoon. Schenk de proseccosiroop over de aardbeien en laat 30 min. marineren.

3

Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Snijd vlak voor serveren de muntblaadjes in reepjes en voeg toe aan de aardbeien. Verdeel de aardbeien met wat marinade over 8 mooie glazen en serveer met de slagroom.

tip

algemeenKindertip: Vervang de prosecco door appelsap.