Aardbeien in dessertwijn

nagerecht
8 personen
3
29
Advertentie
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- ½ bakje verse munt (a 15 g)
- 2 el poedersuiker
- 1 dl dessertwijn (bijvoorbeeld Muscat de Lunel)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen. Aardbeien halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Van munt 8 mooie blaadjes achterhouden, rest van blaadjes heel fijn hakken. In kom aardbeien mengen met munt en poedersuiker. Dessertwijn erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Kom afdekken en aardbeien minimaal 1 uur marineren; af en toe omscheppen.
- Aardbeien uit marinade nemen en in zeef laten uitlekken. Aardbeien op acht grand dessertborden leggen. Garneren met achtergehouden blaadjes munt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 20 kcal
- eiwit 0 g
- koolhydraten 4 g
- vet 0 g