bewaar
Aardbeien in dessertwijn
Aardbeien in dessertwijn
bewaar

Aardbeien in dessertwijn

15 min. bereiden
1 uur wachten
29waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 g

aardbeien

½ bakje

verse munt

2 el

poedersuiker

1 dl

dessertwijn

Aan de slag

1

Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen. Aardbeien halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Van munt 8 mooie blaadjes achterhouden, rest van blaadjes heel fijn hakken. In kom aardbeien mengen met munt en poedersuiker. Dessertwijn erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Kom afdekken en aardbeien minimaal 1 uur marineren; af en toe omscheppen.

2

Aardbeien uit marinade nemen en in zeef laten uitlekken. Aardbeien op acht grand dessertborden leggen. Garneren met achtergehouden blaadjes munt.