Ingrediënten
8 personen
500 g
aardbeien
½ bakje
verse munt
2 el
poedersuiker
100 ml
dessertwijn
Aan de slag
Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen. Aardbeien halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Van munt 8 mooie blaadjes achterhouden, rest van blaadjes heel fijn hakken. In kom aardbeien mengen met munt en poedersuiker. Dessertwijn erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Kom afdekken en aardbeien minimaal 1 uur marineren; af en toe omscheppen.
Aardbeien uit marinade nemen en in zeef laten uitlekken. Aardbeien op acht grand dessertborden leggen. Garneren met achtergehouden blaadjes munt.
Aardbeien in dessertwijn

nagerecht
null personen
20 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen. Aardbeien halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Van munt 8 mooie blaadjes achterhouden, rest van blaadjes heel fijn hakken. In kom aardbeien mengen met munt en poedersuiker. Dessertwijn erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen. Kom afdekken en aardbeien minimaal 1 uur marineren; af en toe omscheppen.
Aardbeien uit marinade nemen en in zeef laten uitlekken. Aardbeien op acht grand dessertborden leggen. Garneren met achtergehouden blaadjes munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)500 g aardbeien
½ bakje verse munt
2 el poedersuiker
100 ml dessertwijn