Spikkelschuimpjes
bewaar
bewaar

Spikkelschuimpjes

1 uur 35 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Leg het bakpapier op de bakplaat. Splits de eieren. Truc! Je doet het zo... Breek de schaal van een ei boven een kom. Zorg dat je in je beide handen één helft van het ei hebt. Giet het eigeel in één van de twee helften. Daardoor loopt het eiwit vanzelf in de kom. Misschien nog een keer overgieten in de andere eihelft? Nu is alle eiwit in de kom gelopen en hou je een lege helft over én een helft met eierdooier. Dat eigeel heb je niet meer nodig.

Zet de mixer in het eiwit en klop het, samen met citroensap, tot het mengsel stijf is. Lepel voor lepel klop je nu ook de poedersuiker erdoor. Alle poedersuiker weg geklopt? Het mengsel ziet er glimmend en stevig uit!

Schep het eiwit met een lepel in een spuitzak met kartelmond. Spuit toefjes van ca. 3 cm breed naast elkaar op de bakplaat. Hou ten minste 1 cm afstand tussen de toefjes.

Bestrooi de schuimpjes met gekleurde spikkeltjes en bak ze 25 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat ze nog een half uur in de oven staan. Eindelijk, je zoete spikkelschuimpjes mogen vrij...

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spikkelschuimpjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig