bewaar
Ananasbeignets
Ananasbeignets
bewaar

Ananasbeignets

30 min. bereiden
1 uur wachten
18waarderingen

Ingrediënten

10 personen

125 g

bloem

3

eieren

1½ el

zonnebloemolie

125 ml

bier

1

ananas

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • frituurpan of ruime pan en keukenthermometer

Aan de slag

1

Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in. Roer van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.

2

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het beslag. Snijd de onderkant en kroon van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd de ananas in de breedte in 10 gelijke plakken. Verwijder de harde kern met een mes.

3

Haal de ananas door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

4

Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en bestrooi met poedersuiker. Serveer warm, lauw of koud.

Ananas schillen en snijden

Instructievideo - 01:04 min.