bewaar
Cranberrybollen met pecannoten
Cranberrybollen met pecannoten
bewaar

Cranberrybollen met pecannoten

40 min. bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

25 porties

150 g

gedroogde cranberry's

4 el

keukenstroop

100 g

pecannoten

300 g

bloem

250 ml

halfvolle melk

1 zakje

gedroogde gist

1 el

gemalen kaneel

1

ei

2 liter

zonnebloemolie

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • frituurpan of ruime pan en keukenthermometer

Aan de slag

1

Meng de cranberry's en 3 el stroop in een kom. Meng de noten met de extra el bloem. Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Meng 100 ml warme melk, de rest van de stroop en de gist in een kom. Laat 5 min. staan tot het begint te schuimen. Doe de bloem in een mengkom. Maak een kuiltje en voeg de rest van de melk, het gistmengsel, de kaneel, het ei en 1 mespunt zout toe. Roer glad met een garde.

2

Schep de cranberry's en de noten luchtig door het beslag. Dek af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.

3

Verhit de olie in de pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doop steeds 2 eetlepels in de olie, schep er hoopjes beslag mee en laat die in de olie zakken. Bak maximaal 4 oliebollen tegelijk. Keer ze met een schuimspaan zodra 1 zijde goudbruin is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.

Oliebollen bakken

Instructievideo - 04:48 min.