Wijze wafels

gebak
8 personen
4
29
Advertentie
Ingrediënten
- ⅓ pot aardbeienjam (ca. 150 g)
- 250 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 16 galette wafels (pakje à 250 g)
- 2 flesjes musket gemengd (flesje à 20 g)
Keukenspullen
- mixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Doe de jam in een kom en prak eventuele vruchten goed fijn met een vork. Schenk de slagroom in een andere kom, doe de slagroomversteviger erbij en klop de slagroom stijf met een mixer. Schep de aardbeienjam door de slagroom.
- Leg 8 wafels op het aanrecht en schep elke wafel vol met een flinke eetlepel aardbeienroom. Leg er een wafel bovenop. Druk zachtjes op de wafel, zodat de aardbeienroom een beetje uitpuilt aan de zijkanten. Strijk de zijkanten glad met de bolle kant van een theelepel.
- Strooi de musket op een plat bord. Rol de wafels voorzichtig een voor een op hun zijkant door de kleurige korreltjes.
- Als je de wafels niet meteen serveert, zet ze dan in de koelkast.
Tip:
Ook leuk: Als je de wafels door decoratiehagel of M&M's minis rolt, ziet dat er ook heel 'wijs' uit!
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Uitdelers