bewaar
Chocosmulrol
Chocosmulrol
bewaar

Chocosmulrol

15 min. bereiden
45 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

6 personen

100 g

bloem

mespuntje

zout

2 dl

halfvolle melk

2

eieren (M)

1½ eetlepel

boter of margarine

100 g

chocoladepasta wit

3 buisjes

mini M&M's

100 g

chocoladepasta melk

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • garde

  • koekenpan met antiaanbaklaag doorsnede 20 cm

Aan de slag

1

Doe de bloem en het zout in een kom. Schenk de melk er langzaam bij terwijl je met een garde of mixer klopt. Zo krijg je een glad beslag. Breek de eieren een voor een boven een apart schaaltje. Zorg dat er geen stukjes eierschaal bij zitten. Klop de eieren door het beslag.

2

Smelt een klontje boter in de koekenpan. Schep met een juslepel 1/6 deel van het beslag in de pan. Bak het flensje aan beide kanten bruin en gaar. Bak zo ook de andere 5 flensjes.

3

Laat de flensjes afkoelen. Leg 3 flensjes op een rijtje op het aanrecht. Zorg dat ze half op elkaar liggen. Besmeer de flensjes met de witte chocoladepasta. Strooi de M&M's erover. Leg de andere 3 flensjes op dezelfde manier erop. Besmeer ze met de melkchocoladepasta. Rol de flensjes op. Verpak de rol in plasticfolie en laat hem in ongeveer 45 minuten in de koelkast koud worden.

4

Haal de plasticfolie eraf. Snij de flensjesrol met een scherp mes in 6 plakken en leg deze op zes bordjes.