bewaar
Kruidenpannenkoek
Kruidenpannenkoek
bewaar

Kruidenpannenkoek

40 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

2 personen

50 g

bloem

4

eieren (M)

½ dl

melk

zout

versgemalen peper

1 zakje

verse Italiaanse kruiden

1 kleine

courgette

1 kleine

winterwortel

2 eetlepels

boter of margarine

1 teentje

knoflook

Dit heb je nodig

  • roerbakpan

Aan de slag

Boven kom bloem zeven. Eieren, melk, zout en peper toevoegen en tot glad beslag kloppen. Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. Helft van kruiden door beslag roeren. Courgette wassen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven. Wortel schillen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven. In roerbakpan 1 eetlepel boter verwarmen. Knoflook pellen en erboven pan uitpersen. Courgette en wortel toevoegen en al omscheppend in ca. 3 minuten zachtjes bakken. Rest van kruiden erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en rest van kruiden. Groenten afgedekt warm houden. Intussen in koekenpan met anti-aanbaklaag 1/2 eetlepel boter verhitten. Helft van beslag over panbodem laten uitvloeien. Bakken tot bovenkant droog is, pannenkoek keren en onderkant goudbruin bakken. Op zelfde manier nog 1 pannenkoek bakken. Pannenkoeken op twee borden laten glijden. Courgette en wortel in midden scheppen.