bewaar
Bikburgers
Bikburgers
bewaar

Bikburgers

25 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

350 g

rundergehakt

1 tl

zout

peper

½ tl

milde paprikapoeder

1 kleine

ui

2 el

mayonaise

1 el

curry-ketchup

1 grote

zoetzure augurk

4 blaadjes

sla

1

tomaat

2 el

boter of margarine

4

zachte witte bolletjes

Aan de slag

1

Maak je eigen burgers... Kneed het gehakt met zout, peper en paprikapoeder goed door elkaar. Maak er 4 ronde ballen van en druk ze plat tot echte hamburgers.

2

Pel het uitje en snij het in kleine stukjes. Meng in een kommetje ui, mayonaise en curry door elkaar. De saus is nu klaar. Was de tomaat en de slablaadjes. Snij de augurk en de tomaat in dunne plakjes.

3

Bák je eigen burgers... Verhit in een koekenpan de boter en bak de hamburgers 5 minuten aan de ene, en 5 minuten aan de andere kant.

4

Snij intussen de broodjes open. Smeer de onderkant dun in met de saus, en leg blaadjes sla op de broodjes. Daarop leg je de hamburgers. Schep de rest van de saus op de hamburgers. Plakjes augurk en tomaat erop... Dit is jouw hamburger!