Coole soep

nagerecht
4 personen
2
26
Advertentie
Ingrediënten
- 6 kiwi's
- 2 dl vers sinaasappel-kiwisap (koelvitrine)
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 nectarines
- 1 bekertje sour cream (zure room 125 ml)
- 8 ijsklontjes
Keukenspullen
- keukenmachine
- zeef
- deegroller
- plastic zak
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Schil de kiwi's en pureer ze met het sinaasappel-kiwisap en 3 eetlepels basterdsuiker in de keukenmachine. Zet een zeef op een bakje. Giet het sap door de zeef en zet het bakje met fruitsoep in de koelkast.
- Roer in een kom 1 eetlepel basterdsuiker en de vanillesuiker door de zure room. Schil de nectarines en snij ze in partjes.
- Doe de ijsklontjes in de plastic zak, knoop hem dicht en rol de klontjes met de deegroller tot gruis.
- Haal de fruitsoep uit de koelkast en verdeel deze over vier diepe borden. Roer het ijsgruis erdoor. Schep in het midden van elk bord een eetlepel zure room en trek er met een vork strepen mee. Verdeel de partjes nectarines over de borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 230 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 30 g
- vet 11 g
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes