bewaar
Nectarinegranita
Nectarinegranita
bewaar

Nectarinegranita

10 min. bereiden
4 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

nectarines

1

citroen

4 blaadjes

verse basilicum

½ eetlepel

witte basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Schil de nectarines en verwijder de pit en het licht verkleurde vruchtvlees om de pit heen. Snijd de nectarines in stukken. Maal de stukken nectarine met het citroensap, het basilicum en de basterdsuiker fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schep het mengsel in een diepvriesbestendige bak. Zet de granita 2 uur in de vriezer. Roer hem elk halfuur door met een stevige lepel, zodat de ijskristallen mooi klein blijven. Serveer de granita met een lepel of een rietje.

algemeenIn plaats van nectarines kunt u ander zacht, zoet fruit gebruiken, zoals perziken of mango's.