Hollandse couscous
Met winterpeen, champignons en doperwten maak je van couscous net zo makkelijk een Hollandse maaltijd.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g couscous
- 2 uien
- 250 g champignons (bakje)
- 250 g grote winterpenen
- 5 el traditionele olijfolie
- 350 g doperwten in pot
- 300 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
- 100 ml kraanwater
Advertentie
Bereiden
- Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Maak champignons schoon en snijd in plakjes. Winterpeen in blokjes snijden. Verhit 4 el olie in braadpan en bak ui en winterpeen ca. 3 min. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend ca. 2 min mee. Schep doperwten, roomkaas en water erdoor en warm ca. 3 min. mee.
- Meng de couscous met de rest van de olie en verwarm in koekenpan volgens gebruiksaanwijzing. Breng op smaak met zout en peper. Doe de couscous in een schaal. Verdeel groentemengsel over couscous.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 805 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 75 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 625 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Hollandse couscous
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hollandse couscous
- 300 g couscous
- 2 uien
- 250 g champignons
- 250 g grote winterpenen
- 4 el traditionele olijfolie
- 350 g doperwten in pot
- 300 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
- 100 ml kraanwater
Voeg de champignons toe en bak al omscheppend ca. 2 min mee. Schep doperwten, roomkaas en water erdoor en warm ca. 3 min. mee.
- 1 el traditionele olijfolie
Meng de couscous met de olie en verwarmen in koekenpan volgens gebruiksaanwijzing. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de couscous in een schaal. Verdeel groentemengsel over couscous.