Ba­na­nen­ca­ke met pe­can­no­ten

De bananen geven deze cake zijn lekker zoete smaak.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. oventijd
(303) waardeer
amerikaans nagerecht De bananen geven deze cake zijn lekker zoete smaak. 8 personen
3 303

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Pureer 1 banaan. Hak de pecannoten grof. Bereid de cakebeslag van de cakemix, boter, eieren en melk volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de gepureerde banaan en 3/4 van de pecannoten door het beslag. Snijd de andere banaan in plakjes en besprenkel met citroensap.
  2. Vet de cakevorm in. Schep de helft van het cakebeslag in de vorm. Verdeel de plakjes banaan erover. Voeg de rest van het cakebeslag toe. Bak de cake in ca. 75 min. gaar. Laat de cake afkoelen.
  3. Klop de slagroom lobbig. Snijd de cake in dikke plakken. Serveer de cake met slagroom en bestrooi met de rest van de pecannoten.
video

Mar­mer­ca­ke bak­ken

Kookles - 08:10 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 24  g
  • natrium 250 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 12-13

Bananencake met pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­ca­ke met pe­can­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 1 banaan
  • 80 g ongezouten pecannoten

Pureer de banaan. Hak de pecannoten grof.

3
3
  • 450 g mix voor fijne cake
  • 200 g ongezouten boter
  • 3 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk

Bereid de cakebeslag van de cakemix, boter, eieren en melk volgens de gebruiksaanwijzing.

4
4

Roer de gepureerde banaan en 3/4 van de pecannoten door het beslag.

5
5
  • 1 banaan
  • 1 tl citroensap

Snijd de andere banaan in plakjes en besprenkel met citroensap.

6
6
  • 2 g ongezouten boter

Vet de cakevorm in. Schep de helft van het cakebeslag in de vorm.

7
7

Verdeel de plakjes banaan erover. Voeg de rest van het cakebeslag toe.

8
8

Bak de cake in ca. 75 min. gaar. Laat de cake afkoelen.

9
9
  • 200 ml verse slagroom

Klop de slagroom lobbig.

10
10

Snijd de cake in dikke plakken. Serveer de cake met slagroom en bestrooi met de rest van de pecannoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.