bewaar
Bananencake met pecannoten
Bananencake met pecannoten
bewaar

Bananencake met pecannoten

De bananen geven deze cake zijn lekker zoete smaak.

20 min. bereiden
1 uur 15 min. oventijd
306waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

bananen

80 g

ongezouten pecannoten

450 g

mix voor fijne cake

200 g

ongezouten roomboter

3

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

1 tl

citroensap

200 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • cakevorm

De bananen geven deze cake zijn lekker zoete smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Pureer 1 banaan. Hak de pecannoten grof. Bereid de cakebeslag van de cakemix, boter, eieren en melk volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de gepureerde banaan en 3/4 van de pecannoten door het beslag. Snijd de andere banaan in plakjes en besprenkel met citroensap.

2

Vet de cakevorm in. Schep de helft van het cakebeslag in de vorm. Verdeel de plakjes banaan erover. Voeg de rest van het cakebeslag toe. Bak de cake in ca. 75 min. gaar. Laat de cake afkoelen.

3

Klop de slagroom lobbig. Snijd de cake in dikke plakken. Serveer de cake met slagroom en bestrooi met de rest van de pecannoten.

tip

Marmercake bakken

Instructievideo - 08:10 min.