Bananencake met pecannoten
De bananen geven deze cake zijn lekker zoete smaak.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 bananen
- 80 g ongezouten pecannoten (bakje)
- 450 g mix voor fijne cake (pak)
- 200 g ongezouten roomboter
- 3 middelgrote eieren
- 50 ml halfvolle melk
- 1 tl citroensap
- 200 ml verse slagroom
Keukenspullen
- cakevorm
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Pureer 1 banaan. Hak de pecannoten grof. Bereid de cakebeslag van de cakemix, boter, eieren en melk volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de gepureerde banaan en 3/4 van de pecannoten door het beslag. Snijd de andere banaan in plakjes en besprenkel met citroensap.
- Vet de cakevorm in. Schep de helft van het cakebeslag in de vorm. Verdeel de plakjes banaan erover. Voeg de rest van het cakebeslag toe. Bak de cake in ca. 75 min. gaar. Laat de cake afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig. Snijd de cake in dikke plakken. Serveer de cake met slagroom en bestrooi met de rest van de pecannoten.

Marmercake bakken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 51 g
waarvan verzadigd 24 g - natrium 250 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Bananencake met pecannoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bananencake met pecannoten
Verwarm de oven voor op 160 °C.
- 1 banaan
- 80 g ongezouten pecannoten
Pureer de banaan. Hak de pecannoten grof.
- 450 g mix voor fijne cake
- 200 g ongezouten roomboter
- 3 middelgrote eieren
- 50 ml halfvolle melk
Bereid de cakebeslag van de cakemix, boter, eieren en melk volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer de gepureerde banaan en 3/4 van de pecannoten door het beslag.
- 1 banaan
- 1 tl citroensap
Snijd de andere banaan in plakjes en besprenkel met citroensap.
- 2 g ongezouten roomboter
Vet de cakevorm in. Schep de helft van het cakebeslag in de vorm.
Verdeel de plakjes banaan erover. Voeg de rest van het cakebeslag toe.
Bak de cake in ca. 75 min. gaar. Laat de cake afkoelen.
- 200 ml verse slagroom
Klop de slagroom lobbig.
Snijd de cake in dikke plakken. Serveer de cake met slagroom en bestrooi met de rest van de pecannoten.