bewaar
Friese boerenkool met rookworst
Friese boerenkool met rookworst
bewaar

Friese boerenkool met rookworst

Met appel en kruidige nagelkaas: die Friezen hebben het goed bekeken.

25 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

450

gesneden boerenkool

250 g

runderrookworst

200 g

Friese nagelkaas

2

Goudrenet appels

½ pakje

kokosroom

Met appel en kruidige nagelkaas: die Friezen hebben het goed bekeken.

Aan de slag

Schil en was de aardappelen, snijd ze daarna in vieren. Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop. Voeg een laagje water en zout toe en kook in ca. 20 min gaar. Haal de rookworst uit de verpakking en warm deze ca. 15 minuten met de boerenkool mee. Snijd de kaas in blokjes. Schil en rasp de appels grof. Verwarm de kokosroom. Haal de worst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en stand ze fijn. Schenk de kokosroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot. Meng de kaasblokjes en de appel erdoor, laat het nog ca. 1 min. goed doorwarmen. Serveer met de rookworst.