Garnalencocktail met grapefruit
Door grapefruit toe te voegen, wordt dit klassieke voorgerecht toch weer een tikkie anders.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode grapefruit
- 8 blaadjes kropsla
- 250 g verse Hollandse garnalen (bakje à 125 g)
- 150 g vissaus cocktail
- 4 takjes peterselie
Keukenspullen
- 4 glazen coupes
Advertentie
Bereiden
Schil de grapefruit tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in kleine stukjes. Was de sla en laat uitlekken. Meng de garnalen, grapefruit en de saus. Leg de sla in de glazen coupes. Verdeel de salade erover. Garneer de garnalencocktail met peterselie.
combinatietip:
Lekker met geroosterd brood en boter.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 210 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 535 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Garnalencocktail met grapefruit
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Garnalencocktail met grapefruit
- 1 rode grapefruit
Schil de grapefruit tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in kleine stukjes.
- 8 blaadjes kropsla
- 250 g verse Hollandse garnalen
- 150 g vissaus cocktail
Was de sla en laat uitlekken. Meng de garnalen, grapefruit en de saus. Leg de sla in de glazen coupes. Verdeel de salade erover.
- 4 takjes peterselie
Garneer de garnalencocktail met peterselie.
combinatietip:
Lekker met geroosterd brood en boter.