bewaar
Warme appel-perentaartjes
Warme appel-perentaartjes
bewaar

Warme appel-perentaartjes

Voor bij de koffie of - met een bolletje kaneelijs - als nagerecht.

25 min. bereiden
15 min. wachten
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

diepvries bladerdeeg

1

Goudrenet appel

1

Conference handpeer

2 el

citroensap

50 g

ongebrande walnoten

1 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm)

Voor bij de koffie of - met een bolletje kaneelijs - als nagerecht.

Aan de slag

1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Schil de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Meng het fruit met het citroensap. Hak de walnoten grof. Schep de noten en de honing door het fruit.

2

Vet de vormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Schep het fruit-notenmengsel in de vormpjes, vouw de overhangende punten over de vulling heen. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.