bewaar
Appel-brietaartje
Appel-brietaartje
bewaar

Appel-brietaartje

10 min. bereiden
15 min. wachten
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

bladerdeeg

100 g

brie

2

appels

1 zakje

walnoten

4 eetlepels

honing

Dit heb je nodig

  • lage eenpersoonstaartvormpjes, ingevet

Aan de slag

Bladerdeeg ontdooien. Oven op 200 °C voorverwarmen. Brie in plakjes en plakjes in reepjes snijden. Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in blokjes snijden. Walnoten grof hakken en met honing en brie door appel scheppen. Ingevette vormpjes met bladerdeeg bekleden en met vork inprikken. Bladerdeegvormpjes 5 min. in oven zetten. Vormpjes uit oven halen deeg nogmaals inprikken en appelmengsel op deeg scheppen. Taartjes in midden van oven in ca. 10 min. gaar en goudbruin bakken.