bewaar
Hartige oliebollen
Hartige oliebollen
bewaar

Hartige oliebollen

15 min. bereiden
1 uur wachten
25waarderingen

Ingrediënten

10 personen

250 g

bloem

½ zakje

gist

100 ml

melk

120 ml

bier

1

ei

120 g

Parmezaanse kaas

500 ml

olie

Aan de slag

1

Meng de bloem met de gist. Voeg de melk, het bier en ei toe en meng met een spatel of mixer met deeghaken tot een glad beslag. Meng er 80 g kaas en een mespunt zout door. Laat afgedekt met een schone, warme en vochtige theedoek over de kom 1 uur rijzen.

2

Verhit de olie in een pan tot 180 ºC. De pan mag tot maximaal de helft met olie zijn gevuld, anders kan hij overstromen. Schep met 2 ingevette lepels hoopjes beslag uit de kom, laat deze voorzichtig in de olie zakken. Bak in 2 porties 10 bollen 4 min. of tot ze mooi goudbruin zijn. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Bestrooi met de rest van de kaas en serveer.

tip

algemeenMini-oliebollen? Gebruik een theelepel en bak ze 2 a 3 minuten. Keer halverwege.