Stamppot van aardappel en koolraap
Zachte en sterke smaken gaan heel goed samen in deze stamppot.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel
- 250 g koolrapen
- 12½ g verse bieslook (bakje)
- 100 ml halfvolle melk
- 3 kruidnagels
- 1 teen knoflook
- 1 el ongezouten roomboter
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Kook de aardappelen en koolraap in water met zout in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.
- Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en de kruidnagels erin. Plet de knoflookteen met de zijkant van een mes en voeg toe aan de melk en kruidnagels. Breng zachtjes aan de kook en neem vervolgens van het vuur.
- Verwijder de kruidnagels en knoflook uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en stamp met een pureestamper tot een puree. Roer de bieslook door de puree. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de puree en serveer.

Puree maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 180 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 15 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Stamppot van aardappel en koolraap
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Stamppot van aardappel en koolraap
- 1 kg kruimige aardappel
- 250 g koolrapen
- 12½ g verse bieslook
Schil de aardappelen en de koolraap. Halveer de grote aardappelen en snijd de koolraap grof. Snijd de bieslook fijn.
Kook de aardappelen en koolraap in water met zout in 15-20 min. gaar. Giet af en laat daarna een paar minuten droogstomen.
- 100 ml halfvolle melk
- 3 kruidnagels
Doe de aardappelen terug in de pan. Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en de kruidnagels erin.
- 1 teen knoflook
Plet de knoflookteen met de zijkant van een mes en voeg toe aan de melk en kruidnagels. Breng zachtjes aan de kook en neem vervolgens van het vuur.
Verwijder de kruidnagels en knoflook uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en stamp met een pureestamper tot een puree.
- 1 el ongezouten roomboter
Roer de bieslook door de puree. Proef en breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Roer de boter door de puree en serveer.