bewaar
Loaf van noten en zuidvruchten
Loaf van noten en zuidvruchten
bewaar

Loaf van noten en zuidvruchten

1 uur 20 min. bereiden
10 min. wachten
133waarderingen

Ingrediënten

70 g

hazelnoten

1 bakje

pecannoten

3 el

olijfolie

1 schaal

kastanjechampignons

1 el

verse tijm

2 tenen

knoflook

2

courgettes

200 g

couscous

3

eieren

100 g

gedroogde pruimen

200 g

zachte geitenkaas

50 g

gedroogde cranberry?s

Dit heb je nodig

  • bakpapier, cakevorm inhoud 1 liter, keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bekleed de vorm met het bakpapier. Leg de noten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 10 min. in de oven.

2

Verhit ondertussen de olie en bak de champignons 5 min. Voeg de tijm, knoflook en peper en zout toe en bak nog 2 min. Laat iets afkoelen. Pureer het mengsel met de helft van de noten in de keukenmachine. Doe in een kom en voeg de rest van de noten, courgette, couscous, eieren en pruimen toe. Verkruimel de geitenkaas erboven. Schep om, doe in de vorm en bak ca. 50 min. in de oven.

3

Laat de loaf in de vorm 10 min. afkoelen en stort op een schaal. Bestrooi met de cranberry’s. Lekker met geroerbakte spinazie en wilde en witte rijst.