bewaar
Traditionele rosbief
Traditionele rosbief
bewaar

Traditionele rosbief

In Amerika zetten ze graag een ‘sunday roast’ op tafel. Bijvoorbeeld deze grote rosbief met eigengemaakte kruidenkorst.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
10 min. wachten
243waarderingen

Ingrediënten

750 g

rosbief

1

kaneelstokje

4

kruidnagels

2

mandarijnen

1

citroen

2 stuks

takje rozemarijn

1 g

gedroogde nootmuskaat

2

gedroogde laurierblaadjes

1 tl

grove mosterd

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • braadslee

In Amerika zetten ze graag een ‘sunday roast’ op tafel. Bijvoorbeeld deze grote rosbief met eigengemaakte kruidenkorst.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

2

Maal ondertussen de kaneel en kruidnagels in een vijzel tot een poeder. Rasp de schil van de mandarijn en citroen boven de vijzel. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en voeg toe aan de vijzel. Voeg een flinke mespunt peper en zout toe aan de nootmuskaat. Schep alles goed om.

3

Leg ondertussen de laurierblaadjes in het midden van een braadslee, leg het vlees erop en wrijf het vlees in met de mosterd. Strooi het kruidenmengsel uit de vijzel over het vlees en duw het aan. Druppel er olijfolie overheen. Bak het vlees ca. 50 min. in de oven, of tot het vlees mooi roze is vanbinnen.

4

Neem de braadslee uit de oven en laat 10 min. rusten. Snijd in plakken.

tip

combinatietipServeer met aardappeltjes uit de oven en gesmoorde kool.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.