Var­kens­rol­la­de met ui­en­saus

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(70) waardeer
hoofdgerecht 6 personen
3 70

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  2. Ris de blaadjes van de takjes uit de Italiaanse kruidenmix. Wrijf de kruiden, knoflook en het zout fijn in de vijzel. Meng de helft van de olie erdoor. Verhit de rest van de olie en bak de rollade op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Leg in de ovenschaal, bestrijk met de kruidenpasta en bak ca. 50 min. in de oven. Laat buiten de oven nog 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  3. Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met peper en zout 20 min. op laag vuur. Laat dan in 10-15 min. karamelliseren op middelhoog vuur. Roer regelmatig, maar niet te veel.
  4. Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Voeg als de ui goudbruin is de appel en het appelsap toe. Laat 7 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rollade in plakken en serveer met de uiensaus.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bimi.

video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Varkensrollade met uiensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­rol­la­de met ui­en­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 170 ºC.

2
2
  • 20 g Italiaanse kruidenmix
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl zout
  • 3 el olijfolie

Ris de blaadjes van de takjes uit de Italiaanse kruidenmix. Wrijf de kruiden, knoflook en het zout fijn in de vijzel. Meng de olie erdoor.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 750 g ambachtelijke varkensrollade

Verhit de olie en bak de rollade op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Leg in de ovenschaal, bestrijk met de kruidenpasta en bak ca. 50 min. in de oven.

4
4

Laat buiten de oven nog 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

5
5
  • 50 g ongezouten roomboter

Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met peper en zout 20 min. op laag vuur.

6
6

Laat dan in 10-15 min. karamelliseren op middelhoog vuur. Roer regelmatig, maar niet te veel.

7
7
  • 1 Goudrenet appel

Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.

8
8
  • 200 ml appelsap

Voeg als de ui goudbruin is de appel en het appelsap toe. Laat 7 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Snijd de rollade in plakken en serveer met de uiensaus.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bimi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.